parallax background

HOMESANEERAUKSET


Homesaneeraukset tehdään pääsääntöisesti samoilla työmenetelmillä kuin asbestityöt

Kaikkien tilojen puhtaasta ja raikkaasta sisäilmasta on tärkeää pitää huolta. Rakennusten huono sisäilma on huomattava riski käyttäjien terveydelle, mutta myös taloudellinen kysymys. Homevaurio tekee pahimmillaan rakennuksesta käyttökelvottoman, joten mahdollisiin kosteus- ja homevaurioihin tulee reagoida nopeasti.

Home tarvitsee ravinnokseen rakennusmateriaaleissa esiintyvää likaa ja pölyä. Rakennusten sisätilojen ja rakenteiden lämpötila on suotuisa homekasvulle. Homekasvua ja sen aiheuttamia vauriota voidaan estää vain pitämällä rakenteet ja käytetyt materiaalit kuivina. Vaikka kosteus- ja homevauriot kehittyvät usein hitaasti, täytyy vaurioihin aina reagoida mahdollisimman nopeasti. Säännöllisillä tarkastuksilla, ja rakenteiden hoidolla vähennetään vaurioiden riskejä merkittävästi, ja helpotetaan mahdollisten saneeraustöiden tekemistä. Kosteus- ja homevauriotutkimus kannattaa tehdä heti, jos rakennuksen käyttäjien keskuudessa ilmenee mahdolliseen homeongelmaan viittaavia oireita, sisäilmassa havaitaan muutoksia tai rakenteissa näkyviä poikkeamia.

Homevauriokorjaus on vaativa prosessi, jonka ammattitaitoinen henkilökuntamme hoitaa yli 30 vuoden kokemuksella. Palvelemme teitä homevauriokorjauksissa rakennuksen koosta riippumatta luotettavasti ja turvallisesti. Vuodesta 2016 alkaen voimassa olleen lakiuudistuksen myötä asbesti- ja haitta-ainekartoitukset tulee suorittaa aina ennen purku- ja korjaustöiden aloittamista, jos rakennus on valmistunut ennen vuotta 1994. Meillä hometyön laajuus määritellään ulkopuolisen yrityksen toimesta, joka ammattitaitoisesti osaa tutkia mikrobipitoisuuksia, ja määritellä purkutyön tason.

Mikäli esimerkiksi mikrobikasvusto on rakennuksessa jo näkyvää, on homeongelma akuutti. On erittäin tärkeää, että homesaneerauksen aikana rakenteet saadaan desinfioitua, ja kaikki homemyrkkyä tuottavat mikrobipesäkkeet poistettua. Kiinteistön käyttäjien, ja henkilöstömme turvallisuus on jokaisessa projektissa huomiomme keskipisteessä. Purkutila osastoidaan aina, ja alipaineistetaan erilleen rakennuksen muista tiloista. Työhygienia on homesaneerauksissa erityisen tärkeää, jotta voimme estää homeitiöiden ja mikrobipesäkkeiden leviämisen.

Kun tarvitsen homesaneerauksen ammattilaista, ota meihin yhteyttä, ja pyydä tarjousta!